Harjutorinkatu 1 00500 Helsinki

Ti – Su 14:00 – 20.00
( Sauna closes 21:30 )

+358 97531535

KOTIHARJUN SAUNA

Since 1928

Enjoy the Best Traditional Sauna in Helsinki!

A Finnish sauna is a must for a visitor to Helsinki. The famous Kotiharju Sauna is the only remaining public wood-burning sauna in Helsinki. Only wood-burning saunas let you enjoy the mellow heat of the traditional sauna experience.

Kotiharju Sauna, built in 1928, has maintained its original architecture throughout the decades. Customers range from the neighborhood regulars to bachelor parties and students and teachers from the nearby university premises. Part of the inimitable Kotiharju experience consists of solving the problems of the world with fellow bathers in the soft steam of the sauna and then cooling off outdoors in front of the sauna. At Kotiharju, there is room for 20–30 bathers on the uppermost benches, where the heat and steam (löyly) are the best (and hottest). And if you like it less warm, there is more room on the lower benches. In practice, löyly means pouring some water on the hot stones – there is a water tap on the stove (kiuas). e old rule is that whoever sits in the hottest place gets to decide whether or not to make more löyly.

Address

Harjutorinkatu 1
00500 Helsinki

Opening hours

14:00 – 20.00
( Saunomisaika 21:30 )
Tiistai – Sunnuntai

Contact us

+358 97531535

Pricelist

Private sauna

Tuesday- Thursday

Friday–Saturday min. 5 pers. Sunday min. 2 pers.

Price includes unlimited use of private facilities and also usage of our public sides. 

Please Note! The private sauna should be empty for at least 15 min. before actual ending time because of cleaning.

Tilaussauna yksityistilaisuuksiin

Tilaussaunamme on oivallinen ratkaisu pienille porukoille, oli kysymys sitten polttareista tai firmasi tapahtumista, saunamme ei jätä porukkaanne kylmäksi. Tilaussaunan tiloihin kuuluu itse sähkölämmitteinen sauna sekä kaksi kabinettia yhteensä noin 17 hengelle. Lisäksi tilavuokraan sisältyy myös yleisten puolten saunojen käyttöoikeus.

Kotiharjun Sauna sopii loistavasti polttariporukoille, babyshowereihin, läksiäisiin, edustustilaisuuksiin ja pienten ryhmien illanviettoon

Yksityissaunan käyttöehdot

  • Tiloista tulee olla poistunut viimeistään 15 min. ennen varsinaisen vuoron päättymistä siivouksen takia.
  • Hinnat sisältävät tilojen vuokran sekä yleisten puolten käyttöoikeuden.
  • Perjantai – Lauantai min. 5 henkilöä.
  • Omien tarjoilujen tuominen on sallittua

Oikeus muutoksiin pidätetään.

SAUNOMISOHJEITA KOTIHARJUN SAUNAAN

Anna toisille saunarauha ja huolehdi omalta osaltasi siitä, että paikat pysyvät siisteinä ja miellyttävinä myös seuraaville saunojille

Muista huolehtia nestetasapainostasi ja juoda tarpeeksi vettä.

Saunajuomien nauttiminen on sallittua pukuhuoneissa ja ulkona. Sauna- ja pesutiloihin niitä ei saa viedä

Kiukaat ovat kertalämmitteiset ja puiden lisääminen uuniin on ehdottomasti kielletty!

Saunalla on lukittavat pukukaapit tavaroillesi. Avaimet ovat valmiina kaapeissa ja voit vapaasti valita oman pukukaappisi

Yleiseen saunaan ei tarvitse tehdä varausta ja kaikki saunomistarvikkeet saat vuokrattua saunalta.

Saunan lattiat saattavat olla kuumat. Sandaalien käyttö on suositeltavaa, mutta ei pakollista. Saunalta saa tarvittaessa lainattua sandaalit

Peseydy ennen saunaan menoa.

Saunaan mennessä tiedustele muilta saunojilta halutaanko lisää löylyä. Miesten saunassa saunan kuumin kohta, piippuhylly, määrää löylyn määrän

Osoite

Harjutorinkatu 1
00500 Helsinki

Avoinna

14:00 – 20.00
( Saunomisaika 21:30 asti )
Tiistai – Sunnuntai

Ota yhteyttä

+358 97531535

POIKKEAVAT AUKIOLOAJAT

Sauna suljettu

SULJETTU 26.6.2021 Juhannuspäivä
SULJETTU 27.6.2021 Sunnuntai

Avoinna poikkeavasti

AVOINNA 25.6.2021 12:00 – 16:00 (17:00) Juhannusaatto

VÄLIAIKAISIA MUUTOKSIA AUKIOLOAIKOIHIN
Vähäisten kävijämäärien johdosta tiivistämme aukioloaikoja 11.8.2021 alkaen seuraavasti:

SAUNAT AVOINNA
keskiviikko – sunnuntai 14:00 – 20:00 (21:30)

KOTIHARJUN SAUNAN HISTORIA

Kotiharjun sauna valmistui vuonna 1928. Vuosikymmenten saatossa saunan perusrakenne on pysynyt ennallaan: miesten sauna pohjakerroksessa ja samankokoinen naisten sauna toisessa kerroksessa, jossa on nykyisin myös tilaussauna.

Ylimmälle lauteelle mahtuu 20–30 kylpijää. Miesten saunaan on myöhemmin rakennettu kovimmille löylynottajille muita lauteita ylempänä oleva piippuhylly, josta määrätään löylyn määrä.

Sauna remontoitiin perinteitä kunnioittaen vuonna 1999. Korjaukseen saatiin tukea mm. Helsingin kulttuurikaupunkisäätiöltä. Saunan toimintaa tukee Kotiharjun saunayhdistys r.y.

Kotiharjun sauna on nykyisin perheyritys. Vuonna 1991 sen ottivat hoitoonsa Väinö ja Meeri Holopainen. Nykyisin saunassa isännöivät ja emännöivät Risto ja Merja Holopainen.

miehet kotiharjun saunan lauteilla

KIUKAAT JA LÄMMITYS

Kotiharjun saunan yleisten saunojen kiukaat ovat kertalämmitteisiä. Miesten saunan kiukaan kokonaismassa on n.7000kg, kiuaskiviä siinä on n.1500kg ja rautaa n.1000kg. Naisten saunan kiuas on kooltaan hieman miesten saunan kiuasta pienempi. Miesten kiukaan sisukset muurattiin uudestaan kesällä 2007 putkiremontin yhteydessä.

Miesten puolella kiuaskivet vaihdetaan useita kertoja vuodessa, kun taas naisten saunaan ne vaihdetaan 1-2 kertaa vuodessa. Kivien vaihdon yhteydessä kiukaan kunto tarkistetaan ja kuluneet raudat sekä elementit vaihdetaan uusiin.

Saunapäivinä lämmitykseen kuluu motti metrin halkoja. Lämmitys aloitetaan aamulla ja se kestää päivästä ja vuodenajasta riippuen 3-5 tuntia.