Harjutorinkatu 1 00500 Helsinki

Ti – Su 14:00 – 20.00
( Saunomisaika 21:30 )

+358 97531535

KORONAPASSI PAKOLLISEKSI 4.12.2021 ALKAEN
Etelä-Suomen aluehallintoviraston määräyksen mukaisesti olemme velvollisia tarkistamaan saunaan saapuvilta, yli 16-vuotiailta asiakkailta koronapassin 4.12.2021 alkaen.

Koronapassi tarkistetaan yleisiin saunoihin meneviltä asiakkailta, eikä sillä ole vaikutusta yksityissaunan tilaisuuksiin sellaisissa tapauksissa, joissa yleisiä saunoja ei ole tarkoitus käyttää.

SAUNAT AVOINNA
Tiistai - sunnuntai 14:00 - 20:00 (21:30)

KOTIHARJUN SAUNA

LÖYLYJÄ VUODESTA 1928

Kotiharjun Sauna on Helsingin ainoa jäljellä oleva perinteinen puulämmitteinen korttelisauna.

Kuuluisan kiukaan pehmeistä löylyistä nauttivat niin kanta-asiakkaat kuin kotimaiset ja ulkomaisetkin saunanystävät. Maineikas sauna on tunnustettu osaksi elävää helsinkiläistä kaupunkikulttuuria.

Saunoja on kaikkiaan kolme. Miesten ja naisten saunat ovat perinteisiä yleisiä saunoja. Sähkölämmitteinen tilaussauna sopii perheille ja pienille porukoille. Sinne mahtuu reilu tusina kylpijää. Pesuvoimaa löytyy ja puhdasta tulee.

Kotiharjun saunaan on helppo tulla. Yleiselle puolelle ei tarvitse varata aikoja, ja kylpeä saa kiireettömästi niin kauan kuin haluaa. Kassalta voi vuokrata pyyhkeen ja ostaa saunavihdan, virvokkeita ja pientä purtavaa. Puhdistautuminen pesijän käsittelyssä on monelle olennainen osa saunanautintoa.

Kotiharjun jäljittelemättömään saunatunnelmaan kuuluvat myös saunaporukan tarinointi lauteilla ja jäähdyttely saunan edustalla jutellen ja Kallion katunäkymää tarkkaillen.

Osoite

Harjutorinkatu 1
00500 Helsinki

Avoinna

14:00 – 20.00
( Saunomisaika 21:30 )
Tiistai – Sunnuntai

Ota yhteyttä

+358 97531535

Hinnasto

Tilaussauna

Tiistai - Torstai

Perjantai–Lauantai min. 5hlö / Sunnuntai min. 2hlö

Hinnat sisältävät tilojen vuokran sekä yleisten puolten käyttöoikeuden.

Huom! Tiloista tulee olla poistunut viimeistään 15 min. ennen varsinaisen vuoron päättymistä siivouksen takia.

Tilaussauna yksityistilaisuuksiin

Tilaussaunamme on oivallinen ratkaisu pienille porukoille, oli kysymys sitten polttareista tai firmasi tapahtumista, saunamme ei jätä porukkaanne kylmäksi. Tilaussaunan tiloihin kuuluu itse sähkölämmitteinen sauna sekä kaksi kabinettia yhteensä noin 17 hengelle. Lisäksi tilavuokraan sisältyy myös yleisten puolten saunojen käyttöoikeus.

Kotiharjun Sauna sopii loistavasti polttariporukoille, babyshowereihin, läksiäisiin, edustustilaisuuksiin ja pienten ryhmien illanviettoon

Yksityissaunan käyttöehdot

  • Tiloista tulee olla poistunut viimeistään 15 min. ennen varsinaisen vuoron päättymistä siivouksen takia.
  • Hinnat sisältävät tilojen vuokran sekä yleisten puolten käyttöoikeuden.
  • Perjantai – Lauantai min. 5 henkilöä.
  • Omien tarjoilujen tuominen on sallittua

Oikeus muutoksiin pidätetään.

SAUNOMISOHJEITA KOTIHARJUN SAUNAAN

Anna toisille saunarauha ja huolehdi omalta osaltasi siitä, että paikat pysyvät siisteinä ja miellyttävinä myös seuraaville saunojille

Muista huolehtia nestetasapainostasi ja juoda tarpeeksi vettä.

Saunajuomien nauttiminen on sallittua pukuhuoneissa ja ulkona. Sauna- ja pesutiloihin niitä ei saa viedä

Kiukaat ovat kertalämmitteiset ja puiden lisääminen uuniin on ehdottomasti kielletty!

Saunalla on lukittavat pukukaapit tavaroillesi. Avaimet ovat valmiina kaapeissa ja voit vapaasti valita oman pukukaappisi

Yleiseen saunaan ei tarvitse tehdä varausta ja kaikki saunomistarvikkeet saat vuokrattua saunalta.

Saunan lattiat saattavat olla kuumat. Sandaalien käyttö on suositeltavaa, mutta ei pakollista. Saunalta saa tarvittaessa lainattua sandaalit

Peseydy ennen saunaan menoa.

Saunaan mennessä tiedustele muilta saunojilta halutaanko lisää löylyä. Miesten saunassa saunan kuumin kohta, piippuhylly, määrää löylyn määrän

Osoite

Harjutorinkatu 1
00500 Helsinki

Avoinna

14:00 – 20.00
( Saunomisaika 21:30 asti )
Tiistai – Sunnuntai

Ota yhteyttä

+358 97531535

POIKKEAVAT AUKIOLOAJAT

Sauna suljettu

SULJETTU 14.11.2021 Isänpäivä
SULJETTU 25.12.2021 Joulupäivä
SULJETTU 26.12.2021 Tapaninpäivä
SULJETTU 31.12.2021 Uudenvuodenaatto
SULJETTU 1.1.2022 Uudenvuodenpäivä
SULJETTU 2.1.2022 Sunnuntai

Avoinna poikkeavasti

AVOINNA 24.12.2021 10:00 – 16:00 (17:00) Jouluaatto

KOTIHARJUN SAUNAN HISTORIA

Kotiharjun sauna valmistui vuonna 1928. Vuosikymmenten saatossa saunan perusrakenne on pysynyt ennallaan: miesten sauna pohjakerroksessa ja samankokoinen naisten sauna toisessa kerroksessa, jossa on nykyisin myös tilaussauna.

Ylimmälle lauteelle mahtuu 20–30 kylpijää. Miesten saunaan on myöhemmin rakennettu kovimmille löylynottajille muita lauteita ylempänä oleva piippuhylly, josta määrätään löylyn määrä.

Sauna remontoitiin perinteitä kunnioittaen vuonna 1999. Korjaukseen saatiin tukea mm. Helsingin kulttuurikaupunkisäätiöltä. Saunan toimintaa tukee Kotiharjun saunayhdistys r.y.

Kotiharjun sauna on nykyisin perheyritys. Vuonna 1991 sen ottivat hoitoonsa Väinö ja Meeri Holopainen. Nykyisin saunassa isännöivät ja emännöivät Risto ja Merja Holopainen.

miehet kotiharjun saunan lauteilla

KIUKAAT JA LÄMMITYS

Kotiharjun saunan yleisten saunojen kiukaat ovat kertalämmitteisiä. Miesten saunan kiukaan kokonaismassa on n.7000kg, kiuaskiviä siinä on n.1500kg ja rautaa n.1000kg. Naisten saunan kiuas on kooltaan hieman miesten saunan kiuasta pienempi. Miesten kiukaan sisukset muurattiin uudestaan kesällä 2007 putkiremontin yhteydessä.

Miesten puolella kiuaskivet vaihdetaan useita kertoja vuodessa, kun taas naisten saunaan ne vaihdetaan 1-2 kertaa vuodessa. Kivien vaihdon yhteydessä kiukaan kunto tarkistetaan ja kuluneet raudat sekä elementit vaihdetaan uusiin.

Saunapäivinä lämmitykseen kuluu motti metrin halkoja. Lämmitys aloitetaan aamulla ja se kestää päivästä ja vuodenajasta riippuen 3-5 tuntia.